Sistem Getir

SistemGetir Fonksiyonu

Fonksiyonun Kullanım Şekli
  • Sistem. SistemGetir(SistemAdi, Sembol, Periyot);
Fonksiyonun Amacı ve Kullanımı

Herhangi bir sistem, robot veya formül yazarken, önceden yazmış olduğunuz bir başka sistemden bir veriye ihtiyaç duyabilirsiniz. SistemGetir fonksiyonu, başka bir sistemin belirtilen bir sembol ve grafik periyodu için tüm bilgilerini okur ve kullanmaya izin verir.

IDEAL sistem modülünde yazılan her formül bir sistem formülü değildir veya olmayabilir. Hesaplaması tamamen size özel bir indikatör de yazabilirsiniz. Diyelim ki kendi özel indikatörünüzü yazdınız kaydettiniz ve grafiklerde kullanıyorsunuz. Bir başka formül yazarken bu indikatörünüzün, ABCDE hisse senedinin X dakikalık grafiğine uygulanmasıyla doğan sonuçları kullanmak istiyorsunuz. Sistem Getir fonksiyonu bu noktada ihtiyacınız olan komuttur.

Bu fonksiyon, yazılmış diğer formülden elde edilen HER BİLGİYİ çağırır ve kullanır. Yani çağırdığınız sistemin YÖN listesi (al/sat verdiği barlar ve değerler), ÇİZGİLERİ, o sisteme uygulanmış olan herhangi bir indikatörün sonuçları, o sistemin içinde hesaplanan herhangi bir liste veya o sistemin getiri/KZ sonuçları….Hepsini tek fonksiyonla okutmuş olursunuz ve istediğiniz anda bir başka kodda kullanabilirsiniz. Hatta okutulan sistemin PARAMETRELER panelindeki verileri bile okuyabilirsiniz.

Sistem.Getir(“Sistem Adı”, Sembol, Periyot); Şeklinde kullanılır. (Sistem adı, sembol ve periyot, birer değişken gibi tanımlanırsa, parantezi içine direk değişkenlerin isimleri yazılır. Değişken tanımlanmadan kullanılırsa, bilgilerin üçü de çift tırnak içinde yazılır.

En yaygın kullanım şekillerinden biri de, birden fazla sistem arasında tercih veya kıyas yapmak isteyen bir kullanıcının, o sistemlerin her birinin KARZARAR eğrilerini tek bir grafikte alt alta (veya üst üste) çizdirip durumu görmeleridir.

Örnek Kullanım-1

TOMA, MACD ve Bollinger isimli sistemlerin GARAN hisse senedinin 60 dakika periyotlu grafiği için hesapladığı KARZARAR listelerini okutup aynı panele çizdirme örneği. (garan grafiğini açıp, tek tek bu sistemleri çalıştırmak yerine, üçünü de okutup, üçünün içindeki GetiriHesaplaKZ listelerini çekmek daha kolay. Hatta ek olarak, bu sistemlerden birinin (Sistemim1 ismiyle çağırdığımız TOMA nın, yön listesini de kullandık. YANİ GRAFİKTE GÖRÜLEN AL/SAT NOKTALARI TOMA sisteminden gelenler)
var Sistemim1 = Sistem.SistemGetir(“TOMA”, “IMKBH’GARAN”, “G”);
var Sistemim2 = Sistem.SistemGetir(“BolingerSys”, “IMKBH’GARAN”, “G”);
var Sistemim3 = Sistem.SistemGetir(“MACD”, “IMKBH’GARAN”, “G”);

Sistem.GetiriKZ = Sistemim1.GetiriKZ ;
Sistem.GetiriKZ = Sistemim2.GetiriKZ ;
Sistem.GetiriKZ = Sistemim3.GetiriKZ ;

Sistem.Cizgiler[0].Deger = Sistemim1.GetiriKZ; //Sistemim1 (TOMA) Kar Zarar grafiği
Sistem.Cizgiler[1].Deger = Sistemim2.GetiriKZ; //Sistemim2 (Bolinger) Kar Zarar grafiği
Sistem.Cizgiler[2].Deger = Sistemim3.GetiriKZ; //Sistemim2 (Bolinger) Kar Zarar grafiği

SistemYon = Sistemim1.Yon;

Grafikteki Görüntü Aşağıdaki gibidir.

Örnek Kullanım-2

MA_RSI_MOMENTUM isimli sistemimizin, 60 dakikalık VIOP grafiğine uygulanması durumunda, en son bardaki yönünü okutup kullanmak… (Bu örnekte, sistemin Son Yönü o sistem içinde parametrelerin sıfırıncı satırına yazdırılıyor. Bu kodda ise, o sistemin ilgili parametre satırı okunup, duruma göre kullanılıyor.
var digerSistem = Sistem.SistemGetir(“MA_RSI_Momentum”,”VIP’VIP-X030″, “60” );
var durum = digerSistem.Parametreler[0];

if (durum == “S”)
{
//Diğer Sistem SHORT
Sistem.Mesaj(“Diger Sistem Short”);
}
else if (durum == “A”)
{
//Diğer Sistem LONG
Sistem.Mesaj(“Diger Sistem Long”);
}

Daha Fazla Bilgiye mi İhtiyacınız Var?

Ürünlerimiz veya hizmetlerimizle ilgili yardıma ihtiyacınız varsa, lütfen bizimle temasa geçin.